Přejít na obsah

Pokročilé hledání
punkuj.com
FAQ  •  Registrovat  •  Přihlásit se

Doporučujeme: Metalové oblečení
  • Obsah fóra ‹ Všeobecná témata ‹ Punkuj Diskuze
  • Verze pro tisk
  • Následující téma | 
  • Předchozí téma | 

O všetkom

Téma je libovolné, ale buïte slušní!

Odeslat odpověď
Přejít na nepřečtené příspěvky • Příspěvků: 770 • Stránka 24 z 52 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 52
>>
<<

fatmatt

Punkuj class 2
Punkuj class 2

Poděkoval ostatním: 1

Obdržel děkování: 0× v 0 příspěvku

Nový příspěvek 30 bře 2011 20:49 od fatmatt

Re: O všetkom (nepřečteno)

Sulec píše:hej jedna otazka vy co mate to last.fm preco mi to nezobrazuje/nepocita setko co ocuvam cez winamp aj ked mi napr winamp zobrazi nazov kapely,albumu a setky ti picoviny ale hentam mi to neukaze ze som to ocuval :D

Otagované to máš? A názov pesničky tam máš tiež? :D
>>
<<

MetalShop
Produkt
vlajka Nightwish HFL 0911
Jen 299 Kč
Produkt
taška menší Nightwish "Dark Passio...
Jen 590 Kč
>>
<<

BJ.Armstrong

Punkuj class 2
Punkuj class 2

Poděkoval ostatním: 1

Obdržel děkování: 3× v 3 příspěvcích

Nový příspěvek 30 bře 2011 21:11 od BJ.Armstrong

Sulec píše:hej jedna otazka vy co mate to last.fm preco mi to nezobrazuje/nepocita setko co ocuvam cez winamp aj ked mi napr winamp zobrazi nazov kapely,albumu a setky ti picoviny ale hentam mi to neukaze ze som to ocuval :D

Winamp ti to mozno ukaze z nazvu suboru, ale v ID3 to asi nemas zapisane
>>
<<

tommy_the_stinkard

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Poděkoval ostatním: 12

Nový příspěvek 30 bře 2011 22:58 od tommy_the_stinkard

XindlX píše:jo, dobře!! myslim že je dobře že to ty děti viděli, jelikož takhle v debilních reklamách a na etiketách na masnejch výrobcích viděj jen veselý zvířátka takhle alespoň věděj jak je to ve skutečnosti
tommy_the_stinkard: kámoš byl na takový exkurzi se střední a prej se tam taky pár holek rozbrečelo, a většina z těhlech holek se cestou z exkurze stavili v McDonaldu, takže kdo ví v jakym věku sou lidi eště schopný měnit svoje stravovací návyky

To jo no... V některých záležitostech lidé zapomínají velmi rychle :) Proto nesouhlasím s tím citátem od bůhví koho, že kdyby jatka měla skleněný stěny, nikdo by nejedl maso...
Go vegan, you asshole!
>>
<<

Dehet

Punkuj class 5
Punkuj class 5

Poděkoval ostatním: 11

Obdržel děkování: 10× v 10 příspěvcích

Nový příspěvek 31 bře 2011 10:30 od Dehet

tommy_the_stinkard píše:To jo no... V některých záležitostech lidé zapomínají velmi rychle :) Proto nesouhlasím s tím citátem od bůhví koho, že kdyby jatka měla skleněný stěny, nikdo by nejedl maso...

Ale dost velká část lidí by s tím přestala. A kdyby si ho měl každej ulovit, tak je naprostá většina namydlená. Chov zvířat se do jisté míry chápat dá, ale takovej růst velkochovů a naprosto enormní spotřeba masa tu nikdy v historii nebyly. Naprosto mě dostávají lidi argumentují tím, že jíst maso je lidská přirozenost, a přitom přímo obhajují nepřirozený velkochovy. :D
>>
<<

Vidlák

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Poděkoval ostatním: 0

Nový příspěvek 31 bře 2011 16:36 od Vidlák

Dehet píše:Ale dost velká část lidí by s tím přestala. A kdyby si ho měl každej ulovit, tak je naprostá většina namydlená.

To sice ano, ale kdyby to tak nefungovalo taky by se to lidi neodnaučili.
Dehet píše:Chov zvířat se do jisté míry chápat dá, ale takovej růst velkochovů a naprosto enormní spotřeba masa tu nikdy v historii nebyly.

Taky tu nikdy nebyla tak velká populace lidí.

Těžko tu budem všichni pobíhat s klackem v ruce za veverkama, když je nás jak smetí a toho prostoru pro zvěř je tak málo. Nechci obhajovat dnešní stav toho jak se chovají zvířata a jak se s nimi zachází, sám s tím nesouhlasím nicméně kromě malochovů neznám žádný jakž takž možný způsob. A ve velkém se toho asi nedočkáme, protože by to bylo neefektivní z kvantitativního hlediska.
Není to moc dlouho co jsem uvažoval nad tím, že bych přestal jíst maso. Nakonec jsem u toho zůstal. Rozhodoval jsem se z čistě morálního hlediska, maso ve mě žádný odpor nevzbuzuje a dokážu ho jíst i kdyby se dělo cokoli, pokud by to nebylo tak hnusné, že bych nemohl jíst i cokoli jiného. Když jsem se o tom bavil s bráchou vyrukoval na mě s tím, že jsem vůl, že rostliny jsou taky živé a je to jen naše omezenost a náš pohled, že s nimi si můžem dělat co se nám zlíbí, ale na zvířátka musíme být ohleduplní. Myslím, že v jistém smyslu má pravdu. Je to taky vražda organismu a rozhodování o tom, co žít smí a co padne za hlad. A jaký je v tom rozdíl? De facto žádný, kromě toho, že nevidíme ty smutné oči. Další věc, která mě odradila je to, že se nemůžu schovat za to, že nejím maso když kolem sebe ať chcu nebo ne dělám daleko větší spoušť na přírodě tím jak žiju. Tím nemyslím, že kolem sebe pohazuju pet flašky, ale životní styl, do kterého jsem byl zařazen. No a potom tu jsou otázky kolem jídelníčku a jeho pestrosti, ať už nahánění bílkovin (nechtějte po mě abych každý den žral luštěniny, žít na samotě tak klidně, ale takhle bych za život vypustil plynu jak Hitler), nebo i doplňování minerálů které jsou v různých travách a bylinách které by člověk asi těžko strávil (i když v mase z velkochovu jich asi moc nebude :X). A na závěr úvaha nad tím, co je pro to zvíře lepší/horší jestli se narodit a po pár letech zkončit na jatkách nebo se nenarodit vůbec. Každé zvíře taky není celý den v uzavřeném prostoru, kde má prostor jen na žrádlo a své sračky, stačí se vydat na louky a ta zvířata se nedají označit za nešťastná, když jsem na chatě a vidím tam dovádět telata tak si říkám, že je raději za nějakou dobu sním (nebo někdo jiný) než aby neměly tu možnost si zadovádět. A skoro v každé vesnici tu něco chovají. Takže neházet vše do jednoho pytle.
Morálna sila v nás, slobodná mysel. Len taký život má naozaj zmysel (Načo Názov)
>>
<<

Dehet

Punkuj class 5
Punkuj class 5

Poděkoval ostatním: 11

Obdržel děkování: 10× v 10 příspěvcích

Nový příspěvek 31 bře 2011 16:47 od Dehet

Vidlák: O to ani tak nejde, že je lidí hodně, já narážel spíš na množství masa na jednoho člověka za určitý časový období. Jíst maso každej den dřív bylo něco nemyslitelnýho. Žerem těch zvířat prostě moc, víc než jsme si kdy mohli dovolit. To podle mě není dobře jak pro lidi ze zdravotního hlediska, tak ani pro ekosystém. A sám trh si s tím neporadí, protože poptávka je, takže se ji firmy snaží uspokojit.
>>
<<

tommy_the_stinkard

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Nový příspěvek 31 bře 2011 16:54 od tommy_the_stinkard

Dehet píše:
tommy_the_stinkard píše:To jo no... V některých záležitostech lidé zapomínají velmi rychle :) Proto nesouhlasím s tím citátem od bůhví koho, že kdyby jatka měla skleněný stěny, nikdo by nejedl maso...

Ale dost velká část lidí by s tím přestala. A kdyby si ho měl každej ulovit, tak je naprostá většina namydlená. Chov zvířat se do jisté míry chápat dá, ale takovej růst velkochovů a naprosto enormní spotřeba masa tu nikdy v historii nebyly. Naprosto mě dostávají lidi argumentují tím, že jíst maso je lidská přirozenost, a přitom přímo obhajují nepřirozený velkochovy. :D

Myslím, že kvůli dostupnosti informacím na netu a snaze různejch animal-rights hnutí už je to skoro to samý, jako ty skleněný stěny.... Třeba takovej Vidlák určitě ví, jak bylo vyrobený jeho maso, ale stejně ho jí a plácá stokrát zodpovězený argumenty :)
Go vegan, you asshole!
>>
<<

Vidlák

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Nový příspěvek 31 bře 2011 17:04 od Vidlák

já bych to tak nepřeháněl, dneska si koupíš párek a jsi vegetarián ani o tom nevíš :D, když dáš maso na pánvičku tak zjistíš, že půlka z toho byla voda a jediný způsob jak si to můžeš vychutnat je nastavit xicht na tu vodu co z toho tak prská :D

btw. jak se jmenoval ten potravinář s "křidýlko nebo stehýnko"?...Trikatel?:D, tak to je přesné :D

..ale o tom množství máš určitě pravdu no, nicméně je rozdíl být vegetarián z nějakého ideologického hlediska a být střídmý člověk, který neplýtvá vším, co mu příjde pod ruku...

2 Tommy: jó to vím moc dobře, taky vím, že ať jíst maso dál budu nebo ne, tak vrahem jsem byl, jsem a budu...zvíře už jsem zabil jako dítě, ostatně tak jako spousta lidí...a spoustu jich zabíjím pasivně...btw v létě jedu do rybárny na Aljašku kuchat ryby apod., je mi to totálně proti srsti jak se vybíjejí ryby a nestačí se reprodukovat přesto je jím, teď dokonce přispěju svým dílem k té devastaci i manuálně, nicméně to beru tak, že nepřispěju o nic víc než pasivní žvanil, je jedno jestli to udělám já nebo Karel, akorát dostanu ty prachy já a co bych já - pěkná kurva pro prachy neudělal?;)
Morálna sila v nás, slobodná mysel. Len taký život má naozaj zmysel (Načo Názov)
>>
<<

punkgen

Punkuj class 9
Punkuj class 9

Poděkoval ostatním: 4

Obdržel děkování: 4× v 4 příspěvcích

Nový příspěvek 31 bře 2011 17:40 od punkgen

Vidlák píše:..ale o tom množství máš určitě pravdu no, nicméně je rozdíl být vegetarián z nějakého ideologického hlediska a být střídmý člověk, který neplýtvá vším, co mu příjde pod ruku...

A to sa nejako vylučuje byť vegetarián a zaobchádzať šetrnejšie s prírodou? To som nejako nepochopil. Mi to príde všetko od Teba len ako alibizmus, že ja by som aj chcel, ale načo?

A k tej exkurzii, ja by som to povolil na stredných školách, tam si určite viac ľudí začne uvedomovať to čo videlo a nielen že sa vyzvracia a za pol hodinu po exkurzii ide do mekáča. Samozrejme, že je to individuálne. A navyše už skorodospelý človek si vie aj sám pripraviť svoj jedálníček, nie ako malé dieťa, ktorému ho prispôsobujú výlučne rodičia a škola.
TOTALITARIANISM STILL CONTINUES:
DYI label a distribúcia CDs, vinylov, tričiek, nášiviek, odznakov, zinov a kníh: http://www.distro.punkgen.sk
PUNKGEN:
Koncerty, fotoarchív, články, recenzie, reporty, texty, akordy, diskusia na: http://www.punkgen.sk
>>
<<

Vidlák

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Nový příspěvek 31 bře 2011 17:50 od Vidlák

punkgen píše:
Vidlák píše:..ale o tom množství máš určitě pravdu no, nicméně je rozdíl být vegetarián z nějakého ideologického hlediska a být střídmý člověk, který neplýtvá vším, co mu příjde pod ruku...

A to sa nejako vylučuje byť vegetarián a zaobchádzať šetrnejšie s prírodou? To som nejako nepochopil. Mi to príde všetko od Teba len ako alibizmus, že ja by som aj chcel, ale načo?

Ne nevylučuje se to a nikde jsem to nenapsal. Nicméně jsou i takoví. Já to myslel spíš naopak, že i přesto, že někdo maso jí, tak to automaticky neznamená, že je ten typ, který se láduje od rána do večera a pokud si chce sednout musí si rozepnout kalhoty, protože někdy zase jsou tendence z každého masožravce dělat svini...
Mě zase příjde jako alibizmus být vegetarián, ale dělat přitom spoustu jiných věcí, které nejsou zrovna hezké. A samozřejmě, že alibista jsem a řekněte mě, že vy sami alespoň v něčem nejste? Opravdu všichni žijete jak budhističtí mniši nebo co? Já to přiznám a už víše jsem to přiznal, že dělám věci které sám nepovažuju za košér.
>>
<<

punkgen

Punkuj class 9
Punkuj class 9

Nový příspěvek 31 bře 2011 21:28 od punkgen

Vidlák píše:Ne nevylučuje se to a nikde jsem to nenapsal. Nicméně jsou i takoví. Já to myslel spíš naopak, že i přesto, že někdo maso jí, tak to automaticky neznamená, že je ten typ, který se láduje od rána do večera a pokud si chce sednout musí si rozepnout kalhoty, protože někdy zase jsou tendence z každého masožravce dělat svini...
Mě zase příjde jako alibizmus být vegetarián, ale dělat přitom spoustu jiných věcí, které nejsou zrovna hezké. A samozřejmě, že alibista jsem a řekněte mě, že vy sami alespoň v něčem nejste? Opravdu všichni žijete jak budhističtí mniši nebo co? Já to přiznám a už víše jsem to přiznal, že dělám věci které sám nepovažuju za košér.

Samozrejme, že sú aj takí. Jasné, že pokiaľ by si chcel žiť úplne bez rozporu, tak by si musel ísť niekde medzi budhistických mníchov, ale aspoň sa snažím robiť nejaké kompromisy, aby mala moja existencia čo najmenší dopad na prostredie, v ktorom žijem a nie rovno sa na to vysrať s argumentom, aj tak je to na hovno, k ničom tu nepomôže.
DYI label a distribúcia CDs, vinylov, tričiek, nášiviek, odznakov, zinov a kníh: http://www.distro.punkgen.sk
PUNKGEN:
Koncerty, fotoarchív, články, recenzie, reporty, texty, akordy, diskusia na: http://www.punkgen.sk
>>
<<

tommy_the_stinkard

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Nový příspěvek 05 dub 2011 20:10 od tommy_the_stinkard

Právě jsem si bez rozporu připravil brutálně extrémní uzenej tempeh na pórku s rýží a asi se poseru, jaká je to delikatesa :D A musím to napsat sem, páč se zrušilo moje oblíbený téma Jídlo :D :D
Go vegan, you asshole!
>>
<<

punkgen

Punkuj class 9
Punkuj class 9

Nový příspěvek 13 dub 2011 19:18 od punkgen

Kód:
http://www.denikreferendum.cz/clanek/10048-bolivie-prizna-prirode-stejna-prava-jako-maji-lide
PUNKGEN:
>>
<<

whack

Punkuj Admin
Punkuj Admin

Poděkoval ostatním: 165

Obdržel děkování: 489× v 360 příspěvcích

Nový příspěvek 14 dub 2011 11:12 od whack

punkgen píše:
  Kód:
http://www.denikreferendum.cz/clanek/10048-bolivie-prizna-prirode-stejna-prava-jako-maji-lide

:shock: konečne svit nádeje! dúfam že budú nasledovať aj ďalšie štáty !!
moje profily:
ČSFD
DatabazeKnih
Bandzone
YouTube
>>
<<

morlum

Punkuj V.I.P.
Punkuj V.I.P.

Obdržel děkování: 5× v 5 příspěvcích

Nový příspěvek 14 dub 2011 13:53 od morlum

whack píše:
punkgen píše:
  Kód:

:shock: konečne svit nádeje! dúfam že budú nasledovať aj ďalšie štáty !!

Ty vole, tak to čumím teda. Docela paráda, otázka je do jaké míry je to jenom populistické prohlášení a jaká bude realita...
"The first revolt is against the supreme tyranny of theology, of the phantom of God.
As long as we have a master in heaven, we will be slaves on earth." - Mikhail Bakunin
PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 770 • Stránka 24 z 52 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 52

Zpět na Punkuj Diskuze