Přejít na obsah

Pokročilé hledání
punkuj.com
FAQ  •  Registrovat  •  Přihlásit se

Doporučujeme: Metalové oblečení
  • Obsah fóra ‹ Všeobecná témata ‹ Punkuj Diskuze
  • Verze pro tisk
  • Následující téma | 
  • Předchozí téma | 

O všetkom

Téma je libovolné, ale buïte slušní!

Odeslat odpověď
Přejít na nepřečtené příspěvky • Příspěvků: 770 • Stránka 28 z 52 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 52
>>
<<

Vidlák

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Poděkoval ostatním: 0

Obdržel děkování: 0× v 0 příspěvku

Nový příspěvek 02 čer 2011 16:05 od Vidlák

Re: O všetkom (nepřečteno)

Kampak mizí topicy z diskuze, ve kterých se déle nepřispělo? Měl jsem za to, že jednou za čas je podle data semelou admini nebo se časem smažou automaticky teď mám ale dojem, že když někdo založí jeden topic zmizí poslední v seznamu. Je to tak? Nebo se nějak dají zobrazit starší topicy? Případně souhlasíte se mnou, že pokud to tak je, bylo by lepší zkusit zavést jiný systém? Protože jestli to tak je, pak zbytečně můžou mizet inteligentní nebo zajímavé topicy, což mě osobně příjde líto. Pokud je problém pouze v mém nastavení nebo mém mozečku tak předem děkuji za případné rady.
Morálna sila v nás, slobodná mysel. Len taký život má naozaj zmysel (Načo Názov)
>>
<<

MetalShop
Produkt
tričko pánské Nightwish 9 - ZAKR
Jen 350 Kč
Produkt
nášivka Korn 1
Jen 45 Kč
>>
<<

hughito

Punkuj Moderátor
Punkuj Moderátor

Nový příspěvek 02 čer 2011 16:34 od hughito

To by zaujímalo aj mňa. Nie je tu ani žiadny archív, ani nič podobné. Mám taký pocit, že to beznádejne mizne. :)
Usilovaním sa o nemožné človek vždy dosiahol to, čo možné je. Tí, ktorí z opatrnosti neurobili viac ako považovali za možné, nikdy neurobili ani jeden krok dopredu. M. Bakunin
>>
<<

palos

Punkuj class 8
Punkuj class 8

Poděkoval ostatním: 1

Nový příspěvek 02 čer 2011 16:49 od palos

dnes som si v praci objednal obed, ktoreho sucatou bola aj klobaska ,no len ze ja masko nejem ,tak som ju zobral psovi
a nato hned kolega, ze preco ju beriem, ked ja maso nejem zdovodu akeho ho nejem a ze tie zvery pritom aj tak trpeli a je to rovnake svistvo ako ked sa to vyraba pre ludi ,tym nemyslim len tu klobasu ,vsetko psie zradlo
tak som sa nad tym zamyslel a ma pravdu...ako to riesia vegetariani a vegani ? co davaju svojim milacikom jest ???? :cigo:
>>
<<

Vidlák

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Nový příspěvek 02 čer 2011 16:59 od Vidlák

Nevím, ale kdybych byl ideologický vegan, taky bych si řekl, že můj pes má právo si sám vybrat :D. Děti bys asi taky nevydědil za to, že by chtěly jíst řízky. Kromě toho tvůj pes nemůže za to, že v dnešních podmínkách nemá šanci žít přirozeně a lovit jako v časech, kdy ještě vše bylo normální a zároveň je jasné, že pro psa je maso součástí jeho přirozené stravy (netvrdím, že si nepochutná i na zelenině nebo třeba i mýdlu, sáčku apod :D)
Morálna sila v nás, slobodná mysel. Len taký život má naozaj zmysel (Načo Názov)
>>
<<

cretino

Punkuj Admin
Punkuj Admin

Poděkoval ostatním: 229

Obdržel děkování: 230× v 160 příspěvcích

Nový příspěvek 02 čer 2011 17:55 od cretino

Taky sem o tom dost přemýšlel, doma psa máme, ale já se o jeho krmení nestarám, takže jí i maso, samozřejmě pokud mu já něco dávám, tak je to bezmasé, což není moc často, protože sem doma vegetarián sám. Říkám si, že když už člověk to zvíře vzal a zdeformoval ho životem v domě, tak by mu neměl odepírat, to co by venku jedl a to na co má přizpůsobené tělo. Ale je to těžké, tak nějak se to ve mě bije. Ale když tomu zvířeti od narození budeš dávat vegetariánskou stravu, tak by neměl být problém, jen mu možná budeš muset dodávat některé živiny, které potřebuje.
>>
<<

hughito

Punkuj Moderátor
Punkuj Moderátor

Nový příspěvek 02 čer 2011 18:07 od hughito

Mňa by strašne zaujímal nejaký zdroj, ktorý dokazuje, že človek nie je prispôsobený na to, aby jedol mäso. Ďakujem. ,)
Usilovaním sa o nemožné človek vždy dosiahol to, čo možné je. Tí, ktorí z opatrnosti neurobili viac ako považovali za možné, nikdy neurobili ani jeden krok dopredu. M. Bakunin
>>
<<

Anti

Punkuj class 4
Punkuj class 4

Poděkoval ostatním: 4

Obdržel děkování: 5× v 5 příspěvcích

Nový příspěvek 02 čer 2011 18:07 od Anti

Vegetariánske a vegánske krmivo pre psov
  Kód:
http://www.e-pes.sk/pes-v-slove/krmivo-pre-psov-benovo-ami
>>
<<

Anti

Punkuj class 4
Punkuj class 4

Poděkoval ostatním: 4

Obdržel děkování: 5× v 5 příspěvcích

Nový příspěvek 02 čer 2011 18:13 od Anti

hughito píše:Mňa by strašne zaujímal nejaký zdroj, ktorý dokazuje, že človek nie je prispôsobený na to, aby jedol mäso. Ďakujem. ,)

Kazdy zivy tvor bol vegetarianom :cigo:

Genesis 1:29-30
And God said, Behold, I have given you every herb bearing seed, which is upon the face of all the earth, and every tree, in the which is the fruit of a tree yielding seed; to you it shall be for meat.
And to every beast of the earth, and to every fowl of the air, and to every thing that creepeth upon the earth, wherein there is life, I have given every green herb for meat: and it was so.
>>
<<

WDRat

Punkuj Uploader
Punkuj Uploader

Poděkoval ostatním: 76

Obdržel děkování: 90× v 84 příspěvcích

Nový příspěvek 02 čer 2011 19:11 od WDRat

hughito píše:Mňa by strašne zaujímal nejaký zdroj, ktorý dokazuje, že človek nie je prispôsobený na to, aby jedol mäso. Ďakujem. ,)

Podívej se na počet infarktů a rakovin střev a jiných epidemií způsobených konzumací masa.
>>
<<

hughito

Punkuj Moderátor
Punkuj Moderátor

Nový příspěvek 02 čer 2011 19:41 od hughito

Určite nejde iba o mäso samotné, ale aj o to, aké mäso, ako spracované a s čím podávané. Takéto "dôkazy" ma nezaujímajú, ja chcem niečo relevantné.
>>
<<

cretino

Punkuj Admin
Punkuj Admin

Poděkoval ostatním: 229

Obdržel děkování: 230× v 160 příspěvcích

Nový příspěvek 02 čer 2011 19:54 od cretino

Co sem tak rychle našel
  Kód:
http://www.vitalia.cz/clanky/delena-strava/nazory/9754/
Není to žádný vyloženě odborný zdroj ale ty argumenty jsou víc než přesvědčivé...
>>
<<

Vidlák

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Nový příspěvek 02 čer 2011 20:00 od Vidlák

WDRAT (koukám, že už mě správně předběhl Hughito, tak alespoň jako rozšíření...):
Mno to je jak bys řekl, že když si dáš denně sklenku (tím myslím normálně dvoudecku) vína tak zemřeš na změknutí mozku...Nebudu ti vyvracet, že maso způsobuje tyhle sračky, ale rozhodně nezemřeš zrovna na to pokud ho jíš ve střídmém množství a vhodně upravené. Navíc masožravci mají tendenci žrát pouze maso a nebo když už tak s nevhodnou přílohou, v čemž vidím větší problém než v samotném masu. Taky není maso jako maso. Jsou i vyloženě zdravá masa z divokých ryb (a jiných zvířat) nebo vhodně chované zvěře. Můžu ti tu vypsat x článků z odborných (byť kulturistických) časopisů, kde vědci zjišťovaly pozitivní účinky některých druhů masa (a to ne jen co se týče svaloviny, ale obecný prospěch tělu). Můžeš si myslet, že to je propaganda, ale věř mi, že špičkoví sportovci by klidně žrali hovna, kdyby věděli, že to je pro ně nejlepší strava. Ostatně jsou i kulturisti vegani, každý ale ví, že si zvolili těžší cestu (o těch mám doma taky v časáku článek). Já roky závodně sportoval a osobně znám několik kluků, kteří jsou na vysoké úrovni (evropská špička) a pro své zdraví a výkon udělají cokoli. Kdyby každé maso bylo nezdravé a bylo by 100%ně nahraditelné tak mě věř, že ho nežerou. jak už jsem psal není maso jako maso a taky není úprava jako úprava. Že na to chcípnou lidi, kteří neustále smaží (škvaří) apod. ještě to sežerou s nákladem brambor apod., se teda vůbec nedivím. naopak bych se divil, kdyby na to chcípl člověk, který si k obědu udělá plátek libového masa šetrným způsobem jako je např na páře a schroustá k tomu hrtst zeleniny a sacharidy si dá až v dalším chodu.

To jsou prostě bludy. Zdravá strava je prostě něco úplně jiného a může (možná, že by i mělo) v ní být maso. Dokonce jsou studie propagující, aby člověk jedl jen ob den, protože kdysi se člověk taky nedostal k potravě každý den (to píšu proto, že tu někoho zajímalo jestli je přirozené jíst maso. Tak jako perlička, co je možná přirozené.

Být vegan z ideologického důvodu je pro mě rozhodně pozitivní postoj, takové lidi obdivuju a doufám, že až se osamostatním z čistě masožravé rodiny, že se přidám. Co mi ale vadí, když se propaguje vegetariánství/veganství kvůli tomuhle. Je to absolutní překroucení informací a místo, aby se prezentovaly ideologické klady (a to ne jen utrpení zvířat), tak se háže špína a nepravdy, které asi těžko někoho přesvědčí, protože ti je vyvrátí každý blbeček jako třeba já. Naopak to háže špatné světlo na správnou myšlenku.

A byl bych rád kdyby se nezakecal první příspěvek na téhle stránce, moc by mě potěšilo kdyby se k tomu vyjádřil nějaký admin, nebo ti z vás, kterým je to taky líto.
>>
<<

hughito

Punkuj Moderátor
Punkuj Moderátor

Nový příspěvek 02 čer 2011 20:33 od hughito

Absolútne sa podpisujem pod príspevok nado mnou. Vidlák to vystihol presne.

Nebudem písať už napísané, len toľko, že keď sa osamostatním a moja finančná situácia bude taká, že si to budem môcť dovoliť, tak prestanem kupovať klasické mäso a živočíšne produkty z obchodov a zameriam sa na bio výrobu a produkciu. Sem-tam sa k takémuto mäsu dostanem a je to neporovnateľné. Mäso je lepšie, kvalitnejšie a určite aj zdravšie. A samozrejme, čo je dôležité, tie zvieratá netrpeli nikde na 1 m štvorcovom, ale žili si svoj "prirodzený" život.
>>
<<

WDRat

Punkuj Uploader
Punkuj Uploader

Poděkoval ostatním: 76

Obdržel děkování: 90× v 84 příspěvcích

Nový příspěvek 02 čer 2011 22:49 od WDRat

Kulturistiku jako argument neberu, to nemá se zdravím nic společného. V čem je zdravé maso ryb, když je plné rtuti a jiných sraček co vypouštímě do přírody? Navíc pokud bereš otázku zdraví o dlouhodobé dopady na ekologické prostředí, pak je z dluhodobého hlediska chov zvířat značně neekologický a škodí všem, včetně lidí.
Nevěřím že strava s masem je zdravější než ta bezmasá. A co se týče výzkumů, tak jejich výsledky se odvíjí podle toho kdo je zaplatí.
>>
<<

nail

Punkuj class 6
Punkuj class 6

Poděkoval ostatním: 12

Obdržel děkování: 14× v 13 příspěvcích

Nový příspěvek 02 čer 2011 22:59 od nail

Já maso strašně rád hlavně vepřové a potom hovězí. Ale jinak nepohrdno žádným jiným. Maso je maso, pivo je pivo a nebe je modré 8)
"SHARP skins stojí tam kde stojí. Je smutné jak se některý lidi snaží dostat do hnutí politiku. Skinhead má být prostě jen Skinhead." Micky Fitz (The Business) R.I.P.
PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 770 • Stránka 28 z 52 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 52

Zpět na Punkuj Diskuze